Fietsers bij de Kiltunnel

Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord Groot Onderhoud Kiltunnel

Op deze pagina zijn de meest gestelde vragen over het groot onderhoud aan de Kiltunnel samengebracht. De vragen zijn gegroepeerd in een aantal rubrieken. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mailbericht aan: info@kiltunnel.nl. We proberen je vraag dan zo snel mogelijk te beantwoorden.

Kunstwerk bij de Kiltunnel

Veelgstelde vragen

Het groot onderhoud gaat in 2021 van start en moet midden 2022 zijn afgerond.

Er zijn naar verwachting vier weekendafsluitingen nodig voor het groot onderhoud. Er zal waar nodig ook ’s nachts worden gewerkt om verstoring van de doorstroming van het verkeer zoveel mogelijk te voorkomen.

Op het tolplein zullen gefaseerd één of meerdere tolstraten niet beschikbaar zijn. De werkzaamheden daar zullen zoveel mogelijk buiten de spits worden gepland.

Ja, daar is rekening mee gehouden. Naar verwachting zal volledige afsluiting van de Kiltunnel alleen gedurende vier weekeinden plaatsvinden. In de periode van groot onderhoud wordt er steeds in een tunnelbuis tegelijk gewerkt. De andere is dan beschikbaar voor verkeer in beide richtingen. Dat geldt ook voor fietsers. Zij hebben dan te maken met tegemoetkomend fietsverkeer op hetzelfde fietspad. Er worden extra maatregelen genomen om fietsers te informeren en te ondersteunen in veilig weggedrag gedurende de werkzaamheden. In berichtgeving over het groot onderhoud en bij de tunnel worden fietsers goed geïnformeerd over wanneer welke tunnelbuis is afgesloten.