Vrijdag 29 april vanaf 21.00 uur Kiltunnel afgesloten

Check snel wat je kan verwachten in het weekend van 29 april!

Nog 2 weken en dan is het zover! De tweede weekendafsluiting waarin een hoop gaat gebeuren in en om de Kiltunnel.

Vanaf vrijdag 29 april 2022 om 21.00 uur tot uiterlijk 6.00 uur op maandag 2 mei 2022 is de Kiltunnel geheel afgesloten voor autoverkeer. Fietsers, openbaar vervoer en hulpdiensten kunnen wel door de Kiltunnel.

In de zuidbuis in de afgelopen weken hard gewerkt. Zoals te lezen in onze update van 4 april jl. zijn er veel werkzaamheden uitgevoerd. Nu is het de beurt aan de noordbuis. De zuidbuis wordt in het weekend van 29 april ingericht zodat het verkeer in beide rijrichtingen door deze buis kan.

Daarnaast zal het oude tolplein in dit weekend gesloopt worden. Met de voorbereidingen voor het weghalen van de luifel en het verwijderen van de tolcabines wordt al gestart op vrijdag 29 april vanaf 11.00 uur. Hierdoor is er vanaf dat moment in beide rijrichtingen 1 tolstraat open. Zie het plaatje hierboven.

Voor de fietsers geldt dat vanaf vrijdagavond 29 april rond 23.00 uur de omleiding ingesteld wordt. Vanaf dat moment worden alle fietsers naar de zuidbuis geleid en kom je tegenliggers tegen in de zuidbuis op het fietspad. LET OP: in de eerste periode dat je gebruik maakt van het fietspad in de zuidbuis wordt er nog gewerkt aan de roltrap. Dit betekent dat er geen roltrap beschikbaar is voor fietsers in beide richtingen.

Vanaf 2 mei 2022 worden de nieuwe tolstraten in gebruik genomen. Vanaf dat moment is straat 1 weer beschikbaar voor iedereen die contant wil betalen en zijn de buitenste straten beschikbaar voor Telecardgebruikers en iedereen die wil pinnen! In de week van 25 april kunt u op de website en in de app meer informatie vinden over de nieuwe betaalmogelijkheden!
Deel dit nieuwsbericht