Tweede weekendafsluiting Kiltunnel bekend

Geplaatst op:
Check snel de data van de tweede weekendafsluiting!

Van vrijdag 29 april 2022 tot uiterlijk maandagochtend 2 mei 2022 is de Kiltunnel afgesloten voor verkeer. Tijdens dit weekend is het wel mogelijk om met de fiets of openbaar vervoer door de Kiltunnel te gaan. De exacte tijden van de weekendafsluiting worden uiterlijk op 15 april 2022 bekend gemaakt.

De afgelopen weken is er in de zuidbuis van de Kiltunnel hard gewerkt zodat de noordbuis in de tweede weekendafsluiting geschikt gemaakt kan worden voor tegenverkeer.

Zo zijn de bestaande tunnel technische installaties en de bekabeling gedemonteerd, is er nieuwe bekabeling aangebracht, zijn er nieuwe verkeers- en schakelkasten geplaatst en zijn er nieuwe portalen geplaatst en aangesloten. Daarnaast zijn er camera’s, luidsprekers, matrixsignaalgevers en poederbluskasten vervangen. Kortom, nog even en de zuidbuis is weer klaar voor gebruik!

Verder wordt in het weekend van 29 april het oude tolplein gesloopt. Dit betekent dat de luifel en de oude tolcabines verwijderd worden en er vanaf 2 mei gebruik gemaakt gaat worden van nieuwe tolcabines, tolstraten en voorzieningen. Vanaf 2 mei zijn per rijrichting 3 tolstraten beschikbaar. Na het groot onderhoud zijn dit er 5.
Deel dit nieuwsbericht